Λα Παζ , Μεξικό

Λα Παζ - La Paz (λέγεται [la pas]) είναι η πρωτεύουσα του μεξικανικού κράτους της Baja California Sur καθώς και ένα σημαντικό περιφερειακό εμπορικό κέντρο. Η πόλη είχε πληθυσμό απογραφής πληθυσμού 204.219 κατοίκους το 2015, καθιστώντας την την πολυπληθέστερη πόλη στο κράτος. Ο μητροπολιτικός πληθυσμός του είναι κάπως μεγαλύτερος λόγω των γύρω πόλεων, όπως το El Centenario, Chametla και San Pedro. Βρίσκεται στον δήμο La Paz, ο οποίος είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος στο Μεξικό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ πληθυσμός της La Paz έχει αυξηθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 2000. Η ανάπτυξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η πόλη έχει ένα από τα υψηλότερα πρότυπα διαβίωσης και ποιότητας ζωής στο Μεξικό. Πολλοί εργάτες μεταναστεύουν στη Λα Παζ και σε άλλες περιοχές της Baja California Sur.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο La Paz εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Manuel Márquez de León με πτήσεις προς τις σημαντικότερες πόλεις του Μεξικού: Πόλη του Μεξικού, Γκουανταλαχάρα, Μοντερέι. 
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜε δύο δρομολόγια από το λιμάνι Pichilingue έξω από την πόλη συνδέεται με τη χερσόνησο Baja California με την ηπειρωτική χώρα στο Mazatlán και το Topolobampo, κοντά στο Los Mochis.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Λα Παζ , Μεξικό