Νησί Φιλίπ, Αυστραλία

Το νησί Φιλίπ - Phillip island, είναι ένα αυστραλιανό νησί περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιο-νοτιοανατολικά της Μελβούρνης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο νησί πήρε το όνομά του από τον κυβερνήτη Άρθουρ Φίλιπ, τον πρώτο κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας, από τον εξερευνητή και τον ναυτικό Τζορτζ Μπας, ο οποίος έφτασε στο Σίδνεϊ στις 5 Ιανουαρίου 1798 σε ανοιχτό σκάφος φαλαινών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Phillip Island αποτελεί ένα φυσικό κυματοθραύστη για τα ρηχά νερά του δυτικού λιμένα. Έχει μήκος 26 χλμ. και πλάτος 9 χιλιομέτρων, με επιφάνεια περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων . Έχει 97 χλμ ακτογραμμή και είναι μέρος της Bass Coast Shire.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜια γέφυρα από σκυρόδεμα 640 μέτρων , αρχικά ήταν μια ξύλινη γέφυρα συνδέει την ηπειρωτική πόλη San Remo με την πόλη του νησιού Newhaven.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτην απογραφή του 2011 ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού ήταν 9.406, σε σύγκριση με 7.071 το 2001.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΚατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο πληθυσμός διογκώνεται σε 40.000. Το 60% του νησιού είναι γεωργική γη που προορίζεται για βόσκηση προβατοειδών και βοοειδών.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νησί Φιλίπ, Αυστραλία