Νησί Καγκουρό, Αυστραλία

Το νησί Καγκουρό -  Kangooro island (αγγλ. Kangaroo Island) είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Αυστραλίας μετά την Τασμανία και το Μέλβιλ, με έκταση 4.405 τ.χλμ. Βρίσκεται 112 χλμ νοτιοδυτικά της Αδελαΐδας και απέχει 8 ναυτικά μίλια από το κοντινότερο σημείο της αυστραλιανής ενδοχώρας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣύμφωνα με έρευνες το νησί χωρίστηκε από την Αυστραλία εξ' αιτίας ανόδου της στάθμης της θάλασσας πριν από περίπου 9.000 χρόνια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑρχαιολογικές έρευνες δείχνουν ότι το νησί κατοικήθηκε από τους Αβορίγινες πριν από 11.000 χρόνια αλλά εξαφανίστηκαν από το νησί των Καγκουρό γύρω στο 200 π.Χ. είτε λόγω επιδημίας ,είτε λόγω πολέμου , είτε λόγω κλιματικών αλλαγών .
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1802 ο Άγγλος εξερευνητής Μάθιου Φλίντερς ανακάλυψε το νησί και το ονόμασε "Kangaroo Island" (νησί των καγκουρό) και το 1836 ιδρύθηκε το Κίνγκσκοουτ ,το οποίο σήμερα είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού με πληθυσμό 1200 κατοίκων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑργότερα ιδρύθηκε και ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός, το Πένσο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤον Δεκέμβριο του 2007 καταστροφικές πυρκαγιές έπληξαν το νησί και έκαψαν πάνω από 90.000 εκτάρια, το 20% περίπου της έκτασης του.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νησί Καγκουρό, Αυστραλία