Μπέρνι, Αυστραλία

Το Burnie είναι μπόλη και λιμάνι στη βορειοδυτική ακτή της Τασμανίας. Όταν ιδρύθηκε το 1827, ο Burnie ονομάστηκε Κόλπος Emu αλλά μετονομάστηκε για τον William Burnie, διευθυντή της Land Land της Van Diemen, στις αρχές του 1840.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Μπέρνι ανακηρύχθηκε πόλη από την Βασίλισσα Ελισάβετ στις 26 Απριλίου 1988.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτην απογραφή της Αυστραλίας του 2016, η πόλη Burnie είχε αστικό πληθυσμό 19.385 κατοίκων.  Διοικείται από την περιοχή τοπικής αυτοδιοίκησης του City of Burnie.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟι βασικές βιομηχανίες είναι η βαριά κατασκευή, η δασοκομία και η γεωργία. Το λιμάνι Burnie μαζί με τη δασοκομική βιομηχανία αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για την πόλη. Το Μπέρνι ήταν το κύριο λιμάνι των μεταλλείων της δυτικής ακτής μετά το άνοιγμα του σιδηροδρομικού κόλπου Emu το 1897. Οι περισσότερες βιομηχανίες στο Μπέρνι βασίζονταν γύρω από τη σιδηροδρομική γραμμή και το λιμάνι που το εξυπηρετούσε.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜετά την παράδοση των περιοχών Surrey Hills και Hampshire Hills, η γεωργική βιομηχανία αντικαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δασοκομία. Η επιρροή της δασοκομίας είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Μπέρνι στη δεκαετία του 1900 με την ίδρυση του χαρτοπολτού και του χαρτοποιείου από το 1938 και τον τερματικό του ξύλου στο τέλος του αιώνα. Το χαρτοποιείο Burnie έκλεισε το 2010, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει έναν αγοραστή.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μπέρνι, Αυστραλία