Τράπανι, Ιταλία

Τράπανι - Δρέπανον . Το Δρέπανον ήταν λιμάνι της Ελύμιας, της Καρχηδονίας και της Ρώμης στην αρχαιότητα στη δυτική ακτή της Σικελίας. Ήταν ο τόπος μιας συντριπτικής ρωμαϊκής ήττας από τους Καρταγίνους το 249 π.Χ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤελικά εξελίχθηκε στη σύγχρονη ιταλική πόλη Trapani έχοντας πάρει το όνομά του από το δρεπάννον (δρεπανον), την ελληνική λέξη για το "δρεπάνι", λόγω του καμπυλωτού σχήματος του λιμανιού του.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑυτό στα λατινικά ήταν ως Drepanum πριν να αποκτήσει στην παρούσα μορφή του.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Καρχηδόνα κατέλαβε τον έλεγχο της πόλης το 260 π.Χ., κάνοντάς την αργότερα μια σημαντική ναυτική βάση. Η ναυμαχία του Drepanum έλαβε χώρα το 249 π.Χ. και αποτέλεσε σημαντική νίκη για την Καρχηδόνα εναντίον της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας κατά τον Πνευματικό Πόλεμο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜετά τη μάχη των Αιγατών και της απώλειας του πολέμου από την Καρχηδόνα, η πόλη παραχωρήθηκε στον ρωμαϊκό έλεγχο το 241 π.Χ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠοτέ δεν πέτυχε το καθεστώς ενός civitas στη ρωμαϊκή εποχή.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τράπανι, Ιταλία