Πόρτλαντ - Βικτώρια, Αυστραλία

Το Πόρτλαντ - Portland είναι μια μικρή πόλη στη Βικτώρια της Αυστραλίας και είναι ο παλαιότερος ευρωπαϊκός οικισμός στο κράτος. Είναι επίσης το κύριο αστικό κέντρο στο Shire of Glenelg και βρίσκεται στον κόλπο του Πόρτλαντ.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ κόλπος ονομάστηκε το 1800 από τον Βρετανό πλοηγό James Grant, ο οποίος ταξίδεψε στη Lady Nelson κατά μήκος της βικτοριανής ακτής. "Επίσης διέκρινα τον κόλπο με το όνομα Portland Bay, προς τιμήν της Χάριτος του Δούκα του Πόρτλαντ», έγραψε ο Grant. Ο κόλπος, το μόνο λιμάνι της θάλασσας μεταξύ Αδελαΐδας και Μελβούρνης, προσφέρει ένα προστατευμένο αγκυροβόλιο ενάντια στον συχνά άγριο καιρό του Bass Strait.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 1834, ο Έντουαρντ Χέντι και η οικογένειά του, που είχαν μεταναστεύσει από την Αγγλία στη Δυτική Αυστραλία το 1829 και στη συνέχεια μετακόμισαν στο ομόσπονδο κράτος του Βαν Ντιέμεν, μετέφεραν μερικά από τα αποθέματά τους στο στενό, αναζητώντας την ωραία βόσκηση της Δυτικής Περιφέρειας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΜετά από ένα ταξίδι 34 ημερών, ο Thistle έφτασε στο Portland Bay στις 19 Νοεμβρίου 1834. Ο Έντουαρντ Χέντι ήταν μόλις 24 χρονών και στις αρχές Δεκεμβρίου καλλιέργησε τη γη χρησιμοποιώντας ένα άροτρο που είχε κατασκευάσει. Ήταν ο πρώτος λευκός άνδρας που έφτασε στο Βικτόρια. Το επόμενο ταξίδι του Thistle έφερε τον αδελφό του Francis με πρόσθετα αποθέματα και προμήθειες, και σε σύντομο χρονικό διάστημα ανεγέρθηκαν σπίτια και φράχτες τοποθετήθηκαν.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πόρτλαντ - Βικτώρια, Αυστραλία