Νησί Νόρφολκ, Αυστραλία

Το Νησί Νόρφολκ - Norfolk Island είναι ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό ωκεανό ανάμεσα στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νέα Καληδονία και αποτελεί εξωτερική περιοχή της Αυστραλίας μαζί με 2 γειτονικά νησιά, από το 1774 με έκταση 35 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.748 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2016.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται 1.400 χλμ. ανατολικά της Αυστραλίας και κατοικείται από τους απόγονους του βρετανικού πλοίου HMS Bounty και Αυστραλούς μετανάστες. Είχαν μεγάλο βαθμό αυτονομίας και το 1991 με δημοψήφισμα απέρριψαν πρόταση να γίνουν ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστραλίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΩστόσο, η αυτονομία του νησιού ανακλήθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2015, παρότι σε δημοψήφισμα οι κάτοικοι καταψήφισαν πρόταση να τους επιβληθεί το πολιτικό στάτους για το νησί τους. Το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι σχετικά υψηλό κυρίως λόγω του τουρισμού.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο όνομα της πρωτεύουσας είναι Κίνγκστον. Το 86% των κατοίκων είναι Χριστιανοί.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νησί Νόρφολκ, Αυστραλία