Νέο Πλύμουθ, Νέα Ζηλανδία

Νιου Πλύμουθ - New Plymouth - Νέο Πλίμουθ (Māori: Ngāmotu) είναι η σημαντικότερη πόλη της περιοχής Taranaki στη δυτική ακτή του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Ονομάστηκε μετά από την αγγλική πόλη του Plymouth από όπου μετανάστευσαν οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι. Η περιοχή του Νέου Πλύμουθ, η οποία περιλαμβάνει τη Νέα Πλύμουθ και αρκετές μικρότερες πόλεις, είναι η δέκατη μεγαλύτερη περιοχή στη Νέα Ζηλανδία με πληθυσμό 74.184 κατοίκους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ίδια η πόλη αποτελεί κέντρο εξυπηρέτησης για τις κυριότερες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των εντατικών ποιμαντικών δραστηριοτήτων (κυρίως γαλακτοκομικών) καθώς και της εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΧαρακτηριστικά χαρακτηριστικά είναι οι βοτανικοί κήποι, το αναγνωρισμένο κέντρο Len Lye και η Art Gallery, ο παράκτιος διάδρομος 11 χλμ παράλληλα με τη Θάλασσα της Τασμανίας, το σχεδιασμένο από Len Lye ύψος 45 μέτρων έργα τέχνης γνωστά ως Wind Wand, Paritutu Rock, και θέα στο όρος Ταρανάκι / Egmont.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΌπως περιγράφεται στα βραβεία, το New Plymouth κέρδισε πολλαπλά βραβεία το 2008. Η πόλη επιλέχθηκε το 2010 ως μία από τις δύο "μοντέλα κοινότητες" πεζοπορία και ποδήλατο από την κυβέρνηση. Με βάση την ήδη θετική στάση του Νέου Πλύμουθ απέναντι στους ποδηλάτες και τους πεζούς, η πόλη έλαβε 3,71 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε προγράμματα υποδομών και κοινότητας για να ενισχύσει το περπάτημα και την ποδηλασία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι επίσης γνωστό ότι είναι μια παράκτια πόλη με ένα βουνό μέσα σε 30 λεπτά με το αυτοκίνητο, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο New Plymouth μπορούν να κάνουν snowboard, σκι, θαλάσσιο σκι και να σερφάρουν όλη την ίδια μέρα.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νέο Πλύμουθ, Νέα Ζηλανδία