Νέλσον, Νέα Ζηλανδία

Νέλσον - Nelson (Māori: Whakatū) είναι πόλη στις ανατολικές ακτές του κόλπου Tasman. Είναι η αρχαιότερη πόλη στο Νότιο μέρος του Νησιού και η δεύτερη παλαιότερη εγκατεστημένη πόλη στη Νέα Ζηλανδία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΙδρύθηκε το 1841 και ανακηρύχθηκε πόλη με βασιλικό χάρτη το 1858.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη Nelson συνορεύει δυτικά και νοτιοδυτικά με το Συμβούλιο Περιφέρειας Tasman και με τα βορειοανατολικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Marlborough. Η πόλη δεν περιλαμβάνει το Ρίτσμοντ, τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό της περιοχής. Η πόλη Νέλσον έχει πληθυσμό περίπου 50.000 κατοίκων, καθιστώντας τη 12η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Νέας Ζηλανδίας. Όταν συνδυάζεται με την πόλη του Richmond που έχει κοντά σε 14.000 κατοίκους, ο Nelson κατατάσσεται στην 9η μεγαλύτερη αστική περιοχή της Νέας Ζηλανδίας από τον πληθυσμό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι γνωστή για την ακμάζουσα τοπική τέχνη και βιοτεχνική σκηνή. Κάθε χρόνο η πόλη φιλοξενεί εκδηλώσεις δημοφιλείς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες, όπως το Nelson Arts Festival.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νέλσον, Νέα Ζηλανδία