Καϊκούρα, Νέα Ζηλανδία

H Καϊκούρα (Kaikoura - "Kaikōura", από το "Te Ahi Kaikōura a Tama ki te Rangi") είναι μια πόλη στην ανατολική ακτή του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Βρίσκεται στην εθνική οδό 1, 180 χλμ. Βόρεια του Christchurch.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Kaikoura έγινε η πρώτη τοπική αρχή στο νότιο ημισφαίριο για να επιτύχει την αναγνώρισή του από το κοινοτικό πρότυπο EarthCheck.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη έχει εκτιμώμενο μόνιμο πληθυσμό 2.150 κατοίκων, τον Ιούνιο του 2018.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ υποδομή της πόλης Kaikoura υπέστη σοβαρή ζημιά στον σεισμό του Kaikoura του 2016, ο οποίος προκάλεσε επίσης δύο θανάτους στην περιοχή. Ο κόλπος και η γύρω περιοχή αυξήθηκαν κατά 2 μέτρα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό το 1853 έως το 1876, η Καϊκούρα διοικείται ως μέρος της επαρχίας Nelson. Το 1876 δημιουργήθηκε η ομώνυμη περιφέρειά της.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Καϊκούρα, Νέα Ζηλανδία