Σαιντ Χέλιερ, Αγγλία

Σεντ Χέλιερ - Saint Helier είναι μία από τις  δώδεκα ενορίες του Jersey, το μεγαλύτερο από τα κανάλια των Νήσων της Μάγχης στη Μάγχη. Έχει πληθυσμό περίπου 33.500, περίπου το 34,2% του συνολικού πληθυσμού του Τζέρσεϋ και είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Η αστική περιοχή της ενορίας St Helier αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της μεγαλύτερης πόλης της Τζέρσεϊ, αν και μέρος της πόλης βρίσκεται στο γειτονικό St Savior, με τα προάστια να περικλείουν τον St Lawrence και τον St Clement.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο μεγαλύτερο μέρος του St Helier είναι αγροτικό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ενορία καλύπτει μια έκταση 4,1 τετραγωνικών μιλίων (10,6 km2), που είναι το 9% της συνολικής έκτασης του νησιού (περιλαμβάνει εκτάσεις εκτάσεως 494 στρεμμάτων ή 200 εκταρίων).
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤα όπλα της ενορίας είναι δύο διασταυρωμένοι άξονες χρυσού σε μπλε φόντο, το μπλε που συμβολίζει τη θάλασσα και οι άξονες που συμβολίζουν το μαρτύριο του Helier στα χέρια των σαξονικών πειρατών το 555 μ.Χ.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σαιντ Χέλιερ, Αγγλία