Φισγκάρντ , Ουαλία

Το Φίσγκαρντ - Fishguard (Ουαλία: Abergwaun, που σημαίνει "στόμα του ποταμού Gwaun") είναι μια παράκτια πόλη στο Pembrokeshire της Ουαλίας, με πληθυσμό 3.419 που καταγράφεται στην απογραφή του 2011.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ κοινότητα Fishguard και Goodwick είχε πληθυσμό 5.043 το 2001 και 5.407 το 2011. Η σύγχρονη πόλη Fishguard αποτελείται από δύο μέρη. Το Fishguard και το Goodwick είναι δύο πόλεις με κοινό συμβούλιο της πόλης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Lower Fishguard (τοπικά γνωστό ως 'Lower Town') πιστεύεται ότι είναι ο τόπος του αρχικού οικισμού από τον οποίο έχει αναπτυχθεί η σύγχρονη Fishguard. Βρίσκεται σε μια βαθιά κοιλάδα όπου ο ποταμός Gwaun συναντά τη θάλασσα, εξ ου και το ουαλικό όνομα για Fishguard. Πρόκειται για ένα τυπικό ψαροχώρι με μικρή παραλιακή αποβάθρα. Ο οικισμός εκτείνεται κατά μήκος της βόρειας πλαγιάς της κοιλάδας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ κύρια πόλη περιλαμβάνει την ενοριακή εκκλησία, την High Street και το μεγαλύτερο τμήμα της σύγχρονης ανάπτυξης, και βρίσκεται πάνω στο λόφο στα νότια του Lower Fishguard, στο οποίο ενώνεται με έναν απότομο δρόμο. Το τμήμα της πόλης που αντιμετωπίζει το Goodwick αυξήθηκε την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα με την ανάπτυξη του Fishguard Harbour.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Φισγκάρντ , Ουαλία