Αργοστόλι (Kεφαλονιά), Ελλάδα

Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη, το Αργοστόλι, στην νότια πλευρά του νησιού και ακριβώς στη μέση του κόλπου Κουτάβου, κουβαλώντας πάνω της μια σημαντική ιστορική διαδρομή.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι το εμπορικό και διοικητικό κέντρο του νομού και χαρακτηρίζεται από τα ωραιότατα νεοκλασικά κτίρια και τα αξιοθέατα που προσφέρει.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό τη θέση που βρίσκεται έχει μια πανέμορφη θέα προς τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και του ελατοσκέπαστου Αίνου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠροστατευμένο μέσα σε ένα φυσικό λιμάνι, απλώνεται πανέμορφο σε χαμηλούς λόφους γεμάτους από βλάστηση που φτάνει ως τη θάλασσα. Στην άκρη του κόλπου δίπλα στο Αργοστόλι, υπάρχει η λιμνοθάλασσα του Κούταβου, με την οργιώδη βλάστηση και το δάσος από πανύψηλους ευκάλυπτους.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ Θουκυδίδης αναφέρει την Κεφαλονιά με την ονομασία Τετράπολις. Το όνομα αυτό αναφερόταν στις τέσσερεις πόλεις – κράτη, που αποτελούσαν την Κεφαλονιά. Την Πάλλη, την Σάμη, τους Πρόννους και την Κράνη η οποία φαίνεται ότι ήταν στην περιοχή που σήμερα είναι το Αργοστόλι. Γι’ αυτήν ιδιαίτερα την περιοχή ο μεγάλος αρχαίος ιστορικός δίνει και την ονομασία Κρανίων Γη.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Αργοστόλι (Kεφαλονιά), Ελλάδα