Τίλμπουρι, Αγγλία

Τίλμπιουρι - Tilbury είναι μια πόλη στον δήμο Thurrock, Essex, Αγγλία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ σημερινή πόλη ιδρύθηκε ως χωριστός οικισμός στα τέλη του 19ου αιώνα, σε γη που αποτελούσε κυρίως τμήμα του Τσαντγουελ της Αγίας Μαρίας.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠεριέχει φρούριο του 16ου αιώνα και αρχαίο πορθμείο με ποταμόπλοιο. Το Tilbury είναι μέρος του λιμανιού του Λονδίνου με ένα σημαντικό λιμάνι βαθέων υδάτων που συμβάλλει στην τοπική οικονομία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο όνομα της σημερινής πόλης προέρχεται από τους κοντινούς οικισμούς του East and West Tilbury.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο όνομα αυτών των οικισμών προέρχεται από το Saxon burgh, "οχυρωμένο μέρος", είτε ανήκει στην Tila, είτε ίσως σε μια πεδιάδα. 
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ορθογραφία του 8ου αιώνα (Bede) ήταν "Tilaburg", και η ορθογραφία στο Domesday ήταν "Tilberia" .
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τίλμπουρι, Αγγλία