Ξιαμέν, Κίνα

To Ξιαμέν - Xiamen, παλαιότερα γνωστό από την προφορά Hokkien ως Amoy, είναι μια υπο-επαρχιακή πόλη στη νοτιοανατολική επαρχία Fujian της Κίνας, δίπλα στο Στενό της Ταϊβάν.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι χωρισμένο σε έξι συνοικίες: Huli, Siming, Jimei, Tong'an, Haicang και Xiang'an. Συνολικά, αυτά καλύπτουν έκταση 1,699.39 τετραγωνικά χιλιόμετρα (656,14 τετραγωνικά μίλια), με πληθυσμό 3.531.347 το 2010.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ αστική περιοχή της πόλης έχει εξαπλωθεί από την αρχική του νησιού ώστε να περιλαμβάνει τμήματα όλων των έξι επαρχίες της, με συνολικό πληθυσμό του 1,861,289. Αυτή η περιοχή συνδέεται με το Quanzhou στα βόρεια και το Zhangzhou στα δυτικά, αποτελώντας μια μητρόπολη περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη είναι γνωστή για το ήπιο κλίμα της, τον πολιτισμό Hokkien και το νησί Gulangyu, καθώς και τη σχετικά χαμηλή ρύπανση.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 2006, το Xiamen κατατάχθηκε ως η 2η "καλύτερη πόλη για τη ζωή" της Κίνας, καθώς και η "πιο ρομαντική πόλη αναψυχής" της Κίνας το 2011.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Ξιαμέν, Κίνα