Σασέμπο, Ιαπωνία

Το Σασέμπο ( Sasebo ) είναι κύρια πόλη που βρίσκεται στο νομό Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Από την 1η Ιουνίου 2019, η πόλη έχει πληθυσμό 247.739 κατοίκους και πυκνότητα πληθυσμού 581 ατόμων ανά km². Η συνολική έκταση είναι 426.06 km2 (165 τ.μ.).Η πόλη περιλαμβάνει τμήμα του εθνικού πάρκου Saikai.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτο νότιο τμήμα της πόλης βρίσκεται το ολλανδικό στιλ θεάτρου Huis Ten Bosch.Η περιοχή του σημερινού Sasebo ήταν ένα μικρό ψαροχώρι υπό τον έλεγχο της κοντινής περιοχής Hirado μέχρι λίγο μετά την έναρξη τη περιόδου Meiji. Ο αυτοκράτορας Ιαπωνικός αυτικός Ναύαρχος Tōgō Heihachirō, όταν επιθεωρούσε τις ακτές του βορειοδυτικού Kyūshū για τη θέση μιας ναυτικής βάσης, επέλεξε τη θέση του με βάση το προστατευμένο λιμάνι, τη γεωγραφική εγγύτητα με την Κίνα και την Κορέα και την παρουσία γειτονικών πεδίων άνθρακα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ ναυτική περιοχή Sasebo, που ιδρύθηκε το 1886, έγινε το σημαντικότερο λιμάνι για το ιαπωνικό ναυτικό στις επιχειρήσεις του στον πρώτο σινο-ιαπωνικό πόλεμο και στον ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο και παρέμεινε σημανκή ναυτική βάση μέχρι το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί με τις βασικές εγκαταστάσεις, το ναυτικό κατασκευάστηκε επίσης το ναυτικό όπλο Sasebo, το οποίο περιλάμβανε σημαντικά ναυπηγεία και εγκαταστάσεις επισκευής.Η πόλη Sasebo ιδρύθηκε την 1η Απριλίου του 1902.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη που είχε 206.000 κατοίκους το 1945 υπέστη σοβαρές ζημιές από βομβιστικές επιθέσεις στις 29 Ιουνίου 1945 κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και καταστράφηκε κατά 48%. Ο Sasebo ήταν ένας από τους αρχικούς 17 επιλεγμένους στόχους για την πτώση της ατομικής βόμβας.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Σασέμπο, Ιαπωνία