Γιανγκόν, Μυανμάρ

Το Yangon, που είναι γνωστό και ως Rangoon, είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Yangon και η μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ (γνωστή και ως Βιρμανία). Το Γιανγκόν υπηρέτησε ως πρωτεύουσα της Μυανμάρ μέχρι το 2006, όταν η στρατιωτική κυβέρνηση μετεγκαταστάθηκε στις διοικητικές λειτουργίες με τη σκόπιμη πόλη Ναίπιαντοβ στο κεντρικό Μυανμάρ. Με περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα, είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Μυανμάρ και το πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Yangon μπορεί να υπερηφανεύεται για τον μεγαλύτερο αριθμό κτιρίων αποικιακής εποχής στη Νοτιοανατολική Ασία και έχει έναν μοναδικό αστικό πυρήνα αποικιακής εποχής, ο οποίος είναι αξιοσημείωτα άθικτος. Ο εμπορικός πυρήνας της αποικιακής εποχής επικεντρώνεται γύρω από τον Παγόδα Σουλε, ο οποίος φημολογείται ότι έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών. Η πόλη είναι επίσης η πατρίδα της επιχρυσωμένης Παγόδας του Σβενταγκόν - της πιο ιερού βουδιστικής παγόδας του Μυανμάρ. Το μαυσωλείο του Bahadur Shah Zafar, ο τελευταίος αυτοκράτορας Mughal, βρίσκεται στο Yangon, όπου είχε εξοριστεί μετά το Ινδικό Mutiny του 1857.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Yangon πάσχει από ανεπαρκή υποδομή, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αν και πολλά ιστορικά οικιστικά και εμπορικά κτίρια έχουν ανακαινιστεί σε ολόκληρη την κεντρική Yangon, οι περισσότερες δορυφορικές πόλεις που δακτυλογραφούν την πόλη εξακολουθούν να είναι βαθιά εξαθλιωμένες και δεν διαθέτουν βασική υποδομή.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Γιανγκόν, Μυανμάρ