Μάλμε, Σουηδία

Το Μάλμε είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη στη Σουηδία και βρίσκεται στη νοτιότερη επαρχία Σκάνια. Το Μάλμε ήταν μία από τις πρώτες και πιο βιομηχανοποιημένες πόλεις της Σκανδιναβίας, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μεταβιομηχανική εποχή. Η πόλη έχει πολλά ιστορικά κτήρια και πάρκα και είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για ψώνια λόγω των πολλών καταστημάτων της.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Μάλμε ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της η οποία αναμειγνύει φουτουριστικά στοιχεία στα ήδη διατηρημένα βιομηχανικά. Η νότια πλευρά της πόλης προσφέρει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση από την ανατολική. Εδώ θα βρείτε το πολυπολιτισμικό «Möllevångstorget» δηλαδή την πλατεία με επιρροές από όλες τις ηπείρους και κατοίκους από 150 διαφορετικές χώρες. Εδώ θα βρείτε πρόσωπα και καταστήματα από κάθε γωνιά του κόσμου και εστιατόρια να σερβίρουν γεύσεις από την Ανατολή και τη Δύση. Τα Σαββατοκύριακα η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο και χαρούμενο διεθνές bazaar, το οποίο επιβάλλεται να επισκεφτείτε!
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο κάστρο Malmöhus, είναι το παλαιότερο αναγεννησιακό κάστρο της Σουηδίας και σίγουρα ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Malmö. Πόσο συχνά βρίσκετε ένα πραγματικό κάστρο που περιέχει τέσσερα ενδιαφέροντα μουσεία; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κάστρο στεγάζει το Μalmo City Museum, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Konstmuseet (μουσείο τέχνης) και το Ενυδρείο.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μάλμε, Σουηδία