Νύνασχαμ, Σουηδία

Το Νύνασχαμ - Nynäshamn είναι μια τοποθεσία και η έδρα του Δήμου Nynäshamn, της κομητείας της Στοκχόλμης, της Σουηδίας με 13.510 κατοίκους το 2010.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕνώ το ενδιαφέρον για την περιοχή ως δυνητικά χρήσιμο λιμάνι αυξήθηκε από τα μέσα του 19ου αιώνα, άρχισε να αναπτύσσεται μόνο με το άνοιγμα του σιδηροδρόμου στη Στοκχόλμη το 1901.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΣτις αρχές του 20ου αιώνα, το Νύνασχαμ έγινε επίσης γνωστό ως πόλη λουτρών, αν και οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις έκλεισαν πριν από το τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Κύριες βιομηχανίες έφθασαν μέσω του Telegrafverkets verkstäder (τα εργοστάσια της κρατικής τηλεφωνικής εταιρείας) το 1916 και ένα διυλιστήριο πετρελαίου που χτίστηκε το 1928-29 από τον Axel Axe: ο γιος Johnson & Co.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Nynäshamn ήταν ο χώρος της ολυμπιακής ιστιοπλοϊκής ρεγκάτας το 1912.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Nynäshamn, το οποίο βρίσκεται περίπου 60 χλμ. Νότια της Στοκχόλμης, είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα μέρη της σουηδικής ενδοχώρας από όπου αναχωρούν τα πλοία προς το νησί Gotland. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για Σουηδούς όλων των ηλικιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Το τερματικό Polferries προσφέρει επίσης τακτικά δρομολόγια προς το Γκντανσκ στην Πολωνία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠολλά κρουαζιερόπλοια σε περιηγήσεις στη Βαλτική Θάλασσα προσεγγίζουν επίσης στο λιμάνι αυτό, ελόγω του μεγάλου μεγέθους τους για να προσεγγίσουν στην Στοκχόλμη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠολλοί άνθρωποι στο Νύνασχαμ ουν σε πολυκατοικίες, που βρίσκονται σε κτήματα, αν και δεν υπάρχουν περισσότερες από 10 ιστορίες υψηλές. Υπάρχουν επίσης πολλές βίλες διάσπαρτες σε όλη την πόλη, καθώς και σπίτια με οροφή. Η ζωή στο Νύνασχαμ είναι γενικά χαλαρή, σε αντίθεση με τη φασαρία της Στοκχόλμης. Η γύρω φύση και η θάλασσα προσφέρει πολλές ευκαιρίες φωτογραφίας, μόλις βγείτε από το κέντρο της πόλης. Το έγκλημα είναι χαμηλό.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Νύνασχαμ εξυπηρετείται από το σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης (Pendeltåg) και από πολλά δρομολόγια λεωφορείων.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Νύνασχαμ, Σουηδία