Πόρτλαντ, Αγγλία

Το νησί του Πόρτλαντ είναι ένα ασβεστολιθικό νησί, μήκους 6 χιλιομέτρων, μήκους 2,7 χιλιομέτρων, στη Μάγχη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Πόρτλαντ είναι 8 μίλια νότια του θέρετρου Weymouth, που αποτελεί το νοτιότερο σημείο του νομού Dorset της Αγγλίας. Μια παραλία φραγμών που ονομάζεται Chesil Beach συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα. Ο δρόμος A354 περνάει κάτω από το Portland στο τέλος της παραλίας και στη συνέχεια πάνω από τη λιμνοθάλασσα του Fleet με γέφυρα προς την ηπειρωτική χώρα. Το Πόρτλαντ και το Weymouth αποτελούν από κοινού το δήμο Weymouth και Portland. Ο πληθυσμός του Πόρτλαντ είναι 12.400.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Πόρτλαντ είναι ένα κεντρικό τμήμα της ακτής του Jurassic, μιας περιοχής παγκόσμιας κληρονομιάς στο Dorset και την ανατολική ακτή του Devon, σημαντική για τη γεωλογία και τη γη της. Πλατφόρμα Portland, γνωστή για τη χρήση της στη βρετανική και παγκόσμια αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένου του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου και της έδρας των Ηνωμένων Εθνών, συνεχίζει να λυμαίνεται.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Portland Harbour, ανάμεσα στο Πόρτλαντ και το Weymouth, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωπογενή λιμάνια στον κόσμο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο λιμάνι κατασκευάστηκε από το κτίσμα πέτρινων κυματοθραυστών μεταξύ 1848 και 1905.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑπό την ίδρυσή του ήταν βασική βάση του ναυτικού και έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού και των χωρών του ΝΑΤΟ εργάστηκαν και ασκήθηκαν στα ύδατά του μέχρι το 1995. Το λιμάνι είναι πλέον πολιτικό λιμάνι και δημοφιλής χώρος αναψυχής και χρησιμοποιήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Πόρτλαντ, Αγγλία