Τζέρσεϋ , Αγγλία

To Τζέρσεϋ - Jersey βρίσκεται κοντά στην ακτή της Νορμανδίας της Γαλλίας. Ήταν μέρος του δουκάτου της Νορμανδίας, των οποίων οι δούκες πήγαν για να γίνουν βασιλιάδες της Αγγλίας από το 1066. Μετά την απώλεια της Νορμανδίας από τους βασιλείς της Αγγλίας τον 13ο αιώνα, και ο τίτλος του δόγου παραδόθηκε στη Γαλλία, το Jersey και τα άλλα νησιά της Μάγχης παρέμειναν που συνδέεται με το αγγλικό στέμμα.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Bailiwick αποτελείται από το νησί Jersey, το μεγαλύτερο από τα νησιά της Μάγχης, μαζί με τα γύρω ακατοίκητα νησιά και βράχια που ονομάζονται συλλογικά Les Dirouilles, Les Écréhous, Les Minquiers, Les Pierres de Lecq [11] και άλλοι υφάλους. Παρόλο που τα Bailiwicks του Jersey και του Guernsey αναφέρονται συχνά συλλογικά ως τα νησιά της Μάγχης, τα «νησιά της Μάγχης» δεν αποτελούν συνταγματική ή πολιτική μονάδα. Το Τζέρσεϋ έχει μια ξεχωριστή σχέση με το Στέμμα από τις άλλες εξαρτήσεις του Κόρνερ του Γκέρνσεϊ και της Νήσου του Μαν, αν και όλοι κατέχονται από τον μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Τζέρσεϋ είναι μια αυτοδιοικούμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία υπό μια συνταγματική μοναρχία με τα δικά της οικονομικά, νομικά και δικαστικά συστήματα και τη δύναμη της αυτοδιάθεσης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ Υποδιοικητής του νησιού είναι ο προσωπικός εκπρόσωπος της Βασίλισσας. Είναι το δεύτερο πιο κοντινό από τα νησιά της Μάγχης στη Γαλλία, μετά το Alderney.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΔεν είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει διεθνή ταυτότητα χωριστή από εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συνταγματικά υπεύθυνο για την υπεράσπισή του. Ο ορισμός του Ηνωμένου Βασιλείου στο Νόμο της Αγγλικής Ιθαγένειας του 1981 ερμηνεύεται ότι περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Νησιά από κοινού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σε γραπτή απάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2003 ότι το Jersey είναι εντός της Ένωσης ως ευρωπαϊκή επικράτεια για τις εξωτερικές σχέσεις του οποίου είναι υπεύθυνο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Jersey δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτήν, και ειδικότερα αντιμετωπίζεται ως εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για σκοπούς ελεύθερων συναλλαγών αγαθών.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ βρετανική πολιτισμική επιρροή στο νησί είναι εμφανής στη χρήση της αγγλικής ως κύριας γλώσσας και της βρετανικής λίρας ως πρωτεύοντος νομίσματος, ακόμη και αν ορισμένοι εξακολουθούν να μιλάνε την νορμανδική γλώσσα. Πρόσθετα πολιτισμικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την οδήγηση στα αριστερά, την πρόσβαση στις περιοχές BBC και ITV, ένα σχολικό πρόγραμμα που ακολουθεί εκείνο της Αγγλίας και τη δημοτικότητα των βρετανικών αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, του κρίκετ και του ράγκμπι.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Τζέρσεϋ , Αγγλία