Αλεξάνδρεια ( Κάϊρο - Πυραμίδες ), Αίγυπτος

Η Αλεξάνδρεια, μια πόλη εξόχως Ελληνική, είναι η δεύτερη πρωτεύουσα της σύγχρονης Αιγύπτου, η οποία ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Αλέξανδρο τον Μέγα, τον 'γιό του Ηλιου', τον δικό μας Μέγα Αλέξανδρο. Μια πόλη σταυροδρόμι πολιτισμών που χαρακτηρίστηκε ως ο φάρος της διανόησης για την Μέση Ανατολή.  Η παράδοση λέει πως ο Μέγας Αλέξανδρος χάραξε τα όρια με αλεύρι και ζήτησε απο τους μηχανικούς του μέσα σε αυτά τα όρια να χτίσουνε μια πόλη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΓια να διακρίνεται αυτή η πόλη από τις υπόλοιπες 31 πόλεις που δημιούργησε και έχτισε ο Ελληνας στρατηλάτης, έγινε γνωστή ως Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σήμερα ονομάζεται Iskanderia.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ μεγάλος έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε το 1863 στην Αλεξάνδρεια και έζησε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μέσα στο κέντρο της πόλης θα συναντήσετε παντού πινακίδες ελληνικές να σας δείχνουν τον δρόμο. Το μουσείο του Καβάφη, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, οι Πυλώνες της Πομπηίας, το εθνικό μουσείο της Αλεξάνδρειας, το Ελληνορωμαικό Μουσείο είναι μερικά μόνο απο τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε. Το τουρκικό παζάρι, κάπου στον δρόμο σας προς την βιβλιοθήκη, για να αγοράσετε χαλιά, μπαχάρια, αντίκες, μουσικά όργανα και είδη λαικής τέχνης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΔεν είναι μόνο η τεράστια ελληνική επιγραφή στην είσοδο της πόλης που γράφει "Αλεξάνδρεια" στα Ελληνικά, η παρουσία του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Πηνελόπης Δέλτα και τα δυο τεράστια αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης και το άλλο έξω από τη νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το ελληνικό στοιχείο στην πόλη ξεφεύγει από την απαρίθμηση των αρχαίων μνημείων και διευρύνεται σε μια αίσθηση που σε ακολουθεί παντού.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο 
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Αλεξάνδρεια ( Κάϊρο - Πυραμίδες ), Αίγυπτος