Φρεντρικστέντ, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι

Φρεντρικστέντ - Frederiksted είναι και η πόλη και μία από τις δύο διοικητικές περιοχές του St Croix, των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια πόλη σχεδιασμένη από το δίκτυο, σχεδιασμένη από τον επιθεωρητή Jens Beckfor, αρχικά σε τετράγωνα 14x14, αλλά χτίστηκε 7x7 για να ενισχύσει το νησιωτικό εμπόριο το 1700.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ πόλη έχει λιγότερους από 1.000 ανθρώπους στην πόλη, αλλά σχεδόν 10.000 στη μεγαλύτερη δυτική πλευρά του νησιού. Το Christiansted (μεσαίο νησί στα βόρεια) είναι περίπου 30 χρόνια μεγαλύτερο, αλλά το εμπόριο περιορίστηκε από τον φυσικό, ρηχό προστατευτικό ύφαλο του.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Frederiksted χτίστηκε στην ερειπωμένη πλευρά του νησιού (σκιά του ανέμου) για ήρεμες θάλασσες και ένα φυσικά βαθύ λιμάνι. Είναι το σπίτι του Fort Frederik, που κατασκευάστηκε για να προστατεύσει την πόλη από επιδρομές πειρατών και επιθέσεις από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά έθνη και το όνομά της από τον Frederick V της Δανίας, ο οποίος αγόρασε τις Δυτικές Δυτικές Ινδίες το 1754.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑναφέρεται συχνά ως "πόλη ελευθερίας" από τους ντόπιους. Αυτό το ψευδώνυμο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πόλη ήταν ο τόπος της χειραφέτησης των δούλων στις τότε δυτικές Δυτικές Ινδίες. Στις 3 Ιουλίου 1848 ο απελευθερωμένος σκλάβος και εξειδικευμένος τεχνίτης Μωυσής Γκόλλιμπ, οδήγησε την εξέγερση, οργάνωσε σκλάβους στις φυτείες West End του Αγίου Croix και διέσχισε την πόλη. Η χειραφέτηση των δούλων διακηρύχτηκε στις 3 Ιουλίου 1848 στο Φορτ Φρέντερικ στην προκυμαία στο βόρειο άκρο του Frederiksted από τον κυβερνήτη στρατηγό Πίτερ φον Σολτέν.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Φρεντρικστέντ, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι