Χάβρη (Παρίσι), Γαλλία

Η Χάβρη, ή όπως είναι γνωστή η 'Πύλη στον Ωκεανό"  είναι πόλη στη βόρεια Γαλλία, λιμάνι στις ακτές της Μάγχης στη Νορμανδία.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΒρίσκεται στη δεξιά όχθη των εκβολών του ποταμού Σηκουάνα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας μετά τη Μασσαλία στο νότο και έχει κανάλια συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων. Πρόκειται για πόλη με πλούσιο ιστορικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο. Η πληθώρα των μουσείων της οφείλεται στο ότι αποτελεί γενέτειρα του ιμπρεσιονισμού. Αποτελεί επίσης έδρα επισκοπής.Η Χάβρη συνδέεται με την υπόλοιπη Γαλλία μέσω της γέφυρας της Νορμανδίας και απέχει περίπου 200χλμ από το Παρίσι.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΑρχικά, η πόλη ονομαζόταν Φραγκισκόπολις προς τιμήν του βασιλιά Φραγκίσκου Α' της Γαλλίας, με πρωτοβουλία του οποίου χτίστηκε η πόλη, και στη συνέχεια ονομάστηκε Le Havre-de-Grâce, λόγω του ναού της Παναγίας της Κεχαριτωμένης (Notre Dame de Grâce) που υπήρχε στην περιοχή πριν την ίδρυση της πόλης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο 2005 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, λόγω της συνύπαρξης του παλαιού σχεδίου της πόλης και των ιστορικών της δομών με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και πολεοδομία.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Χάβρη (Παρίσι), Γαλλία