Μύκονος, Ελλάδα

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα ή Μύκονος, που με την αρχιτεκτονική της μαγεύει απο την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΟ επισκέπτης της Μυκόνου, όπου και να βρεθεί, παρά την έντονη τουριστική ανάπτυξη, μπορεί να απολαύσει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Πανέμορφες ακτές και περήφανους ανεμόμυλους  αλλά πάνω απ’ όλα φιλικούς και γελαστούς ανθρώπους. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την διάφανη και δροσερή καλοκαιρινή της ατμόσφαιρα, και τα χρώματά της, το γαιώδες, το γκρίζο, το λευκό και το κυανό σ' όλες τους τις αποχρώσεις, δικαιολογούν γιατί η Μύκονος, από νωρίς, έγινε ο αγαπημένος τόπος καλλιτεχνών, αλλά και διάσημων προσώπων παγκοσμίου φήμης.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΕίναι ένα νησί που εγγυάται στον επισκέπτη ότι θα διασκεδάσει, είτε πρόκειται για τον λάτρη της νυχτερινής ζωής και των έντονων συγκινήσεων είτε πρόκειται για τον ταξιδιώτη που επιθυμεί να γνωρίσει τον τόπο που επισκέπτεται, να επισκεφθεί αξιοθέατα όπως αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, εκκλησίες, γραφικούς οικισμούς και να γνωρίσει την παράδοση και τη ζωή των κατοίκων. Η Μύκονος προσφέρει όλα τα παραπάνω, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠερπατώντας κανείς στα ασβεστωμένα λιθόστρωτα δρομάκια, ανάμεσα στα λευκά σπίτια, με τις χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, τους εξώστες, τις σκάλες και τις πεζούλες τους, έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε έναν δαιδαλώδη αλλά φιλικό εσωτερικό χώρο, όπου μόνο η οπτική επαφή με την θάλασσα τον προσανατολίζει. Πιο πέρα, σ’ ένα χαμηλό λόφο, είναι παραταγμένοι οι ολόλευκοι επιβλητικοί όγκοι των Κάτω Μύλων, σταθερά προσανατολισμένοι προς το πέλαγος. Στο λιμάνι της Χώρας, ένας μικρός πολύχρωμος στόλος από καΐκια και βάρκες συμπληρώνει με ζωηρές πινελιές αυτό το μοναδικό σύνολο.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΗ Μύκονος ήταν από τα πρώτα ελληνικά νησιά που αναπτύχθηκε τουριστικά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. Η φήμη της Μυκόνου και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, ανάμεσα στους οποίους και οι σημαντικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, δημιούργησαν σημαντική εμπορική κίνηση στο νησί. Έτσι, στους δρόμους της Μυκόνου, με εμπορικότερο το Ματογιάννι. Μια βόλτα για ψώνια λοιπόν και μετά ένα δροσερό cocktail, στο πιο γνωστό σημείο του νησιού στη χώρα, που ονομάζεται 'Μικρή Βενετία' λόγω της ομοιότητας του με τη ρομαντική Βενετία της Ιταλίας.
Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Μύκονος, Ελλάδα