Κουσάντασι (Αρχ. Έφεσος), Τουρκία

Απο τα πιο δυνατά χαρτιά της γειτονικής χώρας, απέναντι απο τη Σάμο, στην παραλιακή πόλη Κουσάντασι, το Pigeon Island, το νησί των περιστεριών  ή όπως λέμε Comsu που σήμερα αποτελεί δημοφιλές θέρετρο που προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες απο όλον τον κόσμο και πολυτελή κρουαζιερόπλοια.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΤο Κουσάντασι είναι το λιμάνι για την επίσκεψη στην Αρχαία Έφεσσο, η οποία απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα απο το λιμάνι της πόλης. Η Έφεσος ήταν μία από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας σχεδόν στα παράλια του Αιγαίου, ένα απο τα μεγαλύτερα υπαίθρια μουσεία στον κόσμο ολόκληρο. Η πόλη της Εφέσου ήταν αφιερωμένη στην Αρτεμη και χτισμένη στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Το «Αρτεμίσιο», ναός προς τιμή της θεάς Αρτέμιδος που χρειάστηκε 120 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ήταν ένα από τα 7 Θαύματα του αρχαίου Κόσμου!
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοΠίσω από το καραβάν σεράι “Okuz Mehmet Pasa Keravansarayi” του 18ο αιώνα, απλώνεται το Σκεπαστό Παζάρι. Εδώ θα ζαλιστείτε από τα χρώματα κι αρώματα, από το ασταμάτητο παζάρι και την κίνηση. Μπορείτε να αγοράσετε από μπαχάρια και καλλυντικά, μέχρι κοσμήματα, δερμάτινα είδη και έπιπλα-αντίκες. Διαθέτει ατελείωτα μικρομάγαζα, όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ιδαιτέρως έντονη νυχτερινή ζωή - με εισαγόμενη και ντόπια διασκέδαση- και φυσικές ομορφιές.
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμο
Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της Navihellas, Κρουαζιέρες στην Eλλάδα και όλο τον κόσμοMυρωδιά από μπαχάρια, άρωμα ναργιλέ, εξαντλητικά παζάρια και η φωνή του μουεζίνη να καλεί τους πιστούς σε προσευχή, όχι δεν είναι αυτή η σύγχρονη εικόνα στο Κουσάντασι...Με την ανατολίτικη μαγεία, το σύγχρονο lifestyle και τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες τα τουρκικά παράλια ανεβαίνουν όλο και πιο συχνά στις σύγχρονες λίστες με τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς και το Κουσάντασι, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, πλέον προσφέρεται τόσο για πολιτιστικό τουρισμό όσο και για κοσμοπολίτικη αναψυχή.

Πηγή: Wikipedia.com

Χάρτης Λιμανιού: Κουσάντασι (Αρχ. Έφεσος), Τουρκία